És vannak, akik már elkötelezték magukat...

És vannak, akik már elkötelezték magukat...


Lorraine Townsend egy Nyugat Anglia-i fodrász elmondja, hogyan vált meg a fodrászok 'méltóság-jelvényétől'.




Elkötelezett híve a nitril védőkesztyű használatának. MOSTMÁR.

'Bárcsak lett volna lehetőség a szalonban, ahol gyakornokoskodtam nitril kesztyűt használni, de sajnos egy pár latex kesztyűt kaptunk. Magunknak kellett gondoskodni a védelemről.'

A haj szakemberei manapság már jobban tudatában vannak az egészségügyi és biztonsági ok-okozatoknak. De a beteg, gyulladt kezek még mindig széles körben elterjedt probléma a szakma képviselői között. A kontakt dermatitis (bőrgyulladás) továbbra is veszély mindazok számára, akik munkájuk során vízzel és vegyi anyagokkal érinkeznek.

Persze számos oka van, hogy a múltban miért nem volt népszerű a védőkesztyű használata:
- kényelmetlen volt
- izzadt benne az ember keze
- néha bizony kiszakadt, akkor meg minek:)

'Én soha sem veszek fel kesztyű a hajmosáshoz, mert nem lehet érezni a hajat a fejbőrt, a víz hőmérsékletének változását!'

Hajfestéshez viszont  3 pár kesztyűt is elfogyaszt:)
'Egy pár a festék kikeveréséhez, egy a felvitelhez és egy a lemosáshoz. Túl bonyolult lenne, hogy ugyanazt a párat használjam ugyan ahhoz a vendéghez. Ezért műveletenként tisztát veszek.' A kesztyű többszöri használatáról fokozatosan leszokott, ezzel egyidőben a bőréről is kezdtek tűnni a fehér foltok, amit a hajfesték és a peroxid okozott!
Bár náluk ezt úgy hívják méltóság-jelvény, mégsem gondolom, hogy szívesen viselik és nem válnának meg tőle!!!

Kutatások hangsúlyozzák, hogy ha egy kesztyűt többször felveszünk, ugyanúgy nő a bőrbetegségek kockázata.


De bármennyire is célunk előnyben részesíteni a kesztyűt, egyértelmű üzenet, hogy az allergia és bőrbetegségek tovább nőnek! Tegyünk meg mindent saját és vendégeink védelme érdekében!

Megjegyzések