Igen is fontos a MÉRET!



Igen is fontos a MÉRET!


A fodrászok vannak legjobban kitéve a vegyszerek okozta bőrallergia és dermatatis ( bőrgyulladás, ekcéma) kialakulásának.
Nem csak azért, mert sok festékkel kemikáliával találkozik a kezük a nap folyamán, hanem mert folyamatosan nedves közegben van bőrük, az felázik, így a  védőréteg sérül, védtelenné téve bőrüket a behatások ellen.

Sokan pályájuk kezdetén nem foglalkoznak ezzel, nem érzik magukat veszélyben. De az allergia kialakulása az idő előrehaladtával egyre valószínűbb, és ha egyszer kialakul az érzékenység,  ez újra és újra visszatér, és örök probléma marad!


A kesztyűviseléskor sokan nagyobb kesztyűt vesznek, hogy könnyebb legyen le- és felhúzni.  Ez több problémához vezethet:

-          a túlzottan nagy kesztyű nem zár rendesen a csuklónál, így könnyen aláfolyhatnak a vegyszerek, sampon, stb.

-          A túl nagy kesztyűben , mivel lötyög a kézen nem  jó a tapintás  és fogásérzet, a szakember emiatt érzi kényelmetlennek a kesztyű viselését
-     A túl nagy méret tehát többet árt, mint használ!

Segítség képpen itt található egy mérettáblázat, mely alapján bárki könnyedén eldöntheti, melyik méret a megfelelő a számára!
Ha sikerült kiválasztani a megfelelő méretet, akkor nem marad más hátra, minthogy válogass szivárvány színeinkből és használd:)
www.vigyazzkezkesztyu.hu

Megjegyzések