Ahol elengedhetetlen a védőkesztyű és maszk




Helyek, helyzetek, ahol elengedhetetlen a védőkesztyű, maszk használata!


  • hajfestésnél akadálytalanul jut a bőrödbe a sok kemikália, vegyi anyagok, festékek
sminktetoválásnál, illetve bármilyen tetoválásnál felsérti a felső hámréteget, a bőr vérzik, bármilyen fertőzés veszélye fenn áll, mindkét fél részéről, elengedhetetlen a védőkesztyű használata!
  • mezoterápiás kezelésnál ugyanígy, hiszen itt is tűvel dolgozunk
  • pedikűrős kezeléseknél, csiszolás, reszelés esetén a maszk és  a kesztyű együttes használata elengedhetetlen,
  • hogy csak a legérzékenyebbeket vegyük elő!

Kutatások szerint a Fodrászat az egyik legveszélyesebb szakma, mármint, ha nem tartunk be bizonyos elővigyázatossági lépéseket!  

A hajviselet mindig fontos volt az emberek számára, az ókorban is festették és bodorították már mindenféle eszement és halálos szerrel és eszközzel (A görögök és a rómaiak mérgező hatású ólom-acetátot is használtak festék készítésére.), de csak most derült ki, hogy a modern anyagok is komoly veszélybe sodorhatják alkalmazóikat.

A hajfesték bőrirritációt és allergiás reakciót okozhat, például bőrpírt, viszketést vagy eckcémás elváltozást.  A modern készítmények akár több mint 5000-féle kémiai anyagot is tartalmazhatnak, azt azonban biztosan nem sikerült megállapítani, hogy van-e köztük olyan, ami rákot okoz. Több tanulmány és kísérlet is folyik a témában, az eredmények azonban ellentmondóak. Jobb félni, mint megijedni, tehát viselj mindig védőkesztyűt!


A lundi Division of Occupational and Environmental Medicine szakemberei nemrégiben azt kezdték vizsgálni, hogy milyen hatása van a vegyi összetevőknek azokra, akik napi szinten találkoznak velük, tehát a fodrászokra. Kiderült, hogy az 1970-es években kedvelt alkotóelemnek számító, de most is sok termékben megtalálható aromás aminok a legveszélyesebbek, hiszen non-Hodgkin limfómát, leukémiát és hólyagrákot is okozhatnak az elővigyázatlanoknál. Ezek a vegyületek főként a hajvilágosító és - göndörítő szerekben találhatók meg, mint például a dauervíz.
A tesztek ugyanis kimutatták, hogy a festetlen és festett hajú embereknél nem mutatható ki a rákkeltő anyagok toluinid nevű csoportja, de a fodrászoknál igen. Éppen ezért a kutatók azt javasolják, hogy azok, akik kapcsolatba kerülnek a hajfestékekkel, a minimális érintkezés érdekében mindig viseljenek védőkesztyűt. Ha eddig nem tették volna meg! De ezt elég nehezen tudjuk elképzelni...

Egy szó mint száz!!! Viseljetek védőkesztyűt, fehéret, feketét, tarkát...

www.vigyazzkezkesztyu.hu



http://szamosfodraszat.hu/fodraszat_tortenete   
http://kiskegyed.blikk.hu/szepseg-es-divat/szepsegapolas/hajfestek-okozhat-leukemiat-holyagrakot-non-hodgkin-limfomat-130524




Megjegyzések