Beszéljünk A gombáról...


Szégyenljük őt, hosszan megkeserítheti életünket, nehéz tőle megszabadulni, de nagyon könnyen megelőzhető!

Nevezzük nevén: körömgombáról beszélünk!


Pedikűrösök, manikürösök, körmösök csapata bizonyára sokat látott már hasonlót és még cifrábbat!

A tévhittel ellentétben nem csak a gyenge immunrendszerrel rendelkezők, vagy a cukorbetegek tudják könnyen elkapni a gombás fertőzéseket, így a körömgombát is.

A gomba kialakulásának két legfőbb oka:
- ha valamilyen nyirkos közegben mezítláb járunk,
- vagy ha más fertőzöttel érintkezünk.

Fonalas gomba, penész-, illetve sarjadzó gomba okozza. Ezek - többnyire  - a bőr felső, általában elhalt részein telepszenek meg, felületi fertőzést okozva a bőrt és az ún. bőrfüggelékeket (szőr, haj, köröm) betegítik meg. Ezért is nagyon fontos a megfelelő ápoltság kézen, lábon! Pedikűr, manikűr!

Gomba spórái által a fertőzés hamar továbberjed beteg környezetében.

 Ráadásul egy olyan problémával állunk szemben, amit megelőzni egyszerűbb, hiszen a kezelése hosszadalmas, olykor 9-12 hónapig is eltarthat. Ezért fontos a megfelelő higiéniai eljárás.

A köröm megvastagszik,elszíneződik,fénytelenné válik!


Az, hogy manapság ilyen módon megnövekedett a gombás betegségek száma, civilizációs ártalomnak mondhatjuk. A divatos szoros, minőségileg silány lábbelik, műanyag papucsok.
Összegezés képpen elmondhatjuk, hogy nagyon sokat tudunk tenni körmeink egészségéért, ha rendszeresen szakember ápolja őket! Ebből  az irányból megközelítve elsősorban nem a szépség a fontos, az egy plusz Ajándék:)



 

Megjegyzések