Hogyan válassz fertőtlenítőt a szalonodba?


Hogyan válassz fertőtlenítőt a szalonodba?

HIGIÉNIA a mindennapokban!

 


Higiénia: görög eredetű szó, a fertőzés megelőzését, az egészség megőrzését biztosító tisztaság.

Miután a szépészeti szolgáltató egységekben sok vendég megfordul, ez önmagában is fertőzés veszélyt hordoz, ezért a higiéniai előírások betartása itt kiemelten fontos. A munkából adódó közvetlen érintkezés ezt a veszélyt megnöveli. A eszközök útján pedig nemcsak mi kaphatunk fertőzést, de azt a többi vendég között is terjeszthetjük.

A higiénia a legtöbb ember számára csak a testápolásra vonatkozik. A Szépségiparban ez azonban összetettebb dolog, itt a vendégünk és a saját egészségünkről is szó van.



A napi takarítás és fertőtlenítés rendkívül fontos tevékenység. A napszak végén, de sokszor napközben is előfordulnak olyan fertőtlenítési, takarítási feladatokat, melyeket azonnal végre kell hajtani, pl. kézmosás, eszközök fertőtlenítése, tiszta törölköző a vendégnek stb.




A takarítás tisztít, de nem fertőtlenít, ezért azokat az eszközöket, textileket, melyek a vendéggel érintkeznek, fertőtleníteni kell.
A fertőzés terjedhet - Közvetlen úton: kézfogás,bőrön keresztül, sérülésekkel
- Közvetett úton: cseppfertőzés, porfertőzés, eszközök  útján.
Láthatod, hogy mennyiféle, mennyi helyen és milyen mértékben tud Neked ártani egy-egy fertőzés, a megfelelő Higiénia hiánya!


Nincs olyan fertőtlenítőszer, ami mindenre jó, ezért tudnunk kell, hogy mit, mire és hogyan használunk.
gyorsan hasson
hatékony
és megbízható legyen
mindezt elérhető áron tegye!


Segítünk, hogy el tudd dönteni, mit is használj a szalonodban!





A baktericid termékek, ahogy már a név is sugallja, baktériumölő hatásúak. Mivel a baktériumok folyamatosan körülvesznek minket, akár az utcán, tömegközlekedéskor vagy piszkos tárgyak megérintését követően, így jó, ha van a közelünkben olyan kézfertőtlenítő, mely segít a baktériumok elleni küzdelemben.
A fungicid tulajdonságú szerek nemcsak gátolják a gombák fejlődését, de teljesen el is pusztítják őket.
Ha azt látod egy címkén, hogy a fertőtlenítő virucid, akkor egy olyan vírusölő hatású szerrel van dolgod, amely a vírusok génszerkezetét kémiailag megváltoztató hatóanyagot tartalmaz. Miért jó ez? Mert így a vírusok elvesztik virulens, vagyis fertőzőképes, mérgező hatásukat








bővebben: https://tinyurl.com/mgvagoo

Megjegyzések