A szépségápolás fogalma hiányos lenne, ha nem tartozna hozzá a kézápolás. A szépségszalonok kínálata sem teljes, a manikűr szolgáltatása nélkül.

Az 1900-ból származó feljegyzések már arról számolnak be, hogy a köröm vágására ollót használtak, körömcsiszolásra pedig fémreszelőt. Mindennek a jelentősége a fertőtlenítés alkalmazásával mutatkozott meg.


A mai értelemben vett műköröm története, egy körmét rágó fogorvossal kezdődött. A saját körmeinek pótlására a körömszéleire ragasztás nélkül helyezett fel fogászatban használt alapanyagot, de ez nem bizonyult tartós megoldásnak. Továbbra is arra próbál megoldást találni, hogy a letört vagy sérült körmöket hogyan tudná esztétikusan pótolni, így 1934-ben ‘Nu Nails’ név alatt forgalomba került a műanyag fogpótlás alapanyagából az úgynevezett tip, ami a saját körömre ragasztható.


A szépen ápolt kéz és köröm a nőiesség, a jólápoltság szimbóluma. Az igényes nő nemcsak ruhájára, frizurájára, sminkjére ügyel, hanem hangsúlyt fektet arra is, hogy kezei, körmei is rendben legyenek!



Megjegyzések